Basın yayın organları, sosyal medya, Açıkhava reklamcılığı, mobil anons araçları gibi onlarca farklı yöntemle kamuoyuna duyurulan tedbir kararlarının uygulanması, yine Şanlıurfa Valiliği koordinesinde Kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan Salgın Denetim Merkezi ekiplerince denetlendi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, kamu kurum/kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve meslek kuruluşlarının da önemli katkılar sunduğu koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında ceza yazmak en son yaptırım olarak öngörülse de kuralları ihlal ettikleri ve bu tutumlarında ısrarcı oldukları belirlenen işletme ve şahıslara karşı cezai yaptırımlar uygulanmaktan imtina edilmedi.
Dünya çapında etkili olmaya devam eden koronavirüs salgınını önlemeye yönelik Şanlıurfa İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca ilan edilen tedbir kararlarını ihlal ettikleri denetim ekiplerince belirlenen iş yeri ve kişilere, Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası uygulandı.
Konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin de başlatıldığı Şanlıurfa’da, 24 Mart – 22 Ağustos tarihleri arasındaki beş aylık sürede, 289 bin 263 işyeri ve riskli alan denetimi yapıldı.
1837 iş yeri hakkında işlemin yapıldığı denetimler kapsamında, 33 bin 114 adres denetlendi. Çok sayıda mükerrer denetlemenin yapıldığı iş yeri, riskli alan ve izolasyon denetimlerinde haklarında işlem yapılan kişi sayısı 34 bin 464 olurken, bu iş yeri ve kişilere yazılan ceza miktarı da toplam 40 milyon 167 bin 133 TL’yi buldu.
0 Yorumlar