Fıstık hasadı başladı! "Boz Fıstığa verilen fiyat kabul edilemez'


Eski AK Parti Bozova İlçe Başkanı ve çiftçi Ecz. Süleyman Deveci, Urfa ve Antep Fıstığı'nın su altı fiyatlarının 130 liradan açılmasını kabul edilemez bir durum olarak nitelendirdi.

Deveci yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

 * Fındık üreticileri kabuklu fındık için 195 TL fiyat beklerken, Urfa ve Antep Fıstığı'nın 130 liradan satılması haksız bir durumdur.

 * Geçen gün sayın Fatma Şahin fıstık için "var yılı" demişti. Fakat zirai hastalıklar ve kuraklık nedeniyle rekoltede düşüş yaşandı ve önümüzdeki yıl fıstık üretiminin daha da az olması bekleniyor.

 * Bu yılın hasadı hem bu yılın hem de önümüzdeki yılın ihtiyacını karşılamak zorundadır. Aksi takdirde Türkiye fıstık ithal etmek zorunda kalacaktır.

 * Baklavanın kilosu 1.000 TL, gübrenin tonu 20.000 TL, bir litre mazot 46 TL ve bir paket sigara 80 TL iken fıstığın kilosunun 130 TL olması kabul edilemez.

 * Artan işçilik masrafları da fıstık üreticisinin maliyetlerini yükseltmektedir.

 * Tüccarlar bu düşük fiyatı dayatmaya kalkarsa, borcu olmayan hiçbir üreticinin fıstığını bu fiyata satmayacağını bilmelidir.

 * Fıstık üreticileri, ürünlerini yok fiyatına satmak yerine sabırlı olmalı ve ürünlerinin değerini korumalıdır.

Deveci son olarak şunları ekledi:

 * Para faize yatırılsa da, piyasada dolaşıma çıkmayan paranın enflasyon karşısında eridiğini en iyi de para sahipleri bilir.

 * Fıtığınızı yok fiyatına tüccara vermek yerine, sabırlı olun ve gözünüz gibi baktığınız ürününüzden kendiniz kazanın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar