Bozova'da milyonlarca balık doğal sulara bırakıldı


Şanlıurfa'da Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen İç Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında önemli bir adım daha atıldı. Bozova Su Ürünleri Tesisinde gerçekleştirilen teknik geziye, Vali Yardımcısı Onur Şatıroğlu ve Bozova Kaymakamı Halil İbrahim Yeşilyurt katılım gösterdi. İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, tesisin işleyişi ve projeleri hakkında bilgi verdi.

3 MİLYON 350 BİN BALIK SULARA BIRAKILDI

Proje kapsamında balıklandırma sahasına gidilerek 3.350.000 yavru balık doğal sulara bırakıldı. Balıkların, yerel ekosistemi koruma ve küçük ölçekli aile balıkçılığını destekleme amacını taşıyan projeyle, bölgedeki balıkçılığın sürdürülebilirliği hedefleniyor.

25 MİLYON YAVRU BALIK ÜRETİLDİ

Bu yıl 15 milyon Sazan (Cyprinus carpio) ve 10 milyon Şabut (Arabibarbus grypus) olmak üzere toplamda 25 milyon yavru balık üretimi gerçekleştirildi. Bu üretimle, çevrenin ve doğal dengenin korunmasının yanı sıra, balıkçılık sektörünün ekonomik ve sosyal olarak daha da gelişmesi amaçlanıyor.

"BALIKÇILIK SEKTÖRÜNE DESTEK SAĞLANACAK"

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın verimli ve sürdürülebilir bir üretim planlamasıyla yürüttüğü proje, küçük ölçekli aile balıkçılığını destekleyerek ekonomik büyümeyi teşvik edecek. Aynı zamanda çevre ve doğal kaynakların korunması hedeflenerek, uzun vadede hem doğanın hem de balıkçılık sektörünün korunması sağlanacak.

Yorum Gönder

0 Yorumlar