Bozova'da fıstık ve zeytin ağaçları incelendi


Bozova İlçe Tarım Müdürlüğü, Denizbacı Mahallesi'nde yapılan incelemeler sonucunda Antep fıstığı ve zeytin ağaçlarının genel durumu hakkında bilgi verdi. Yapılan kontrollerde, Antep fıstığı ağaçlarının vejetatif gelişimlerinin ve karagöz oluşumlarının iyi olduğu gözlemlendi. Ancak, bazı ağaçlarda karazenk hastalığı görülürken, birkaç ağacın pis kokulu yeşil böcek zararına uğradığı tespit edildi. Yeni dikilen bir sıra Antep fıstığı ağaçlarında ise karazenk hastalığı nedeniyle yanmalar ve kurumalar meydana geldiği rapor edildi.

Zeytin ağaçlarına yapılan incelemelerde ise dal sürgün gelişimi ve meyve tutumunun iyi olduğu, meyvenin etli ve sulu yapısı ile bitkinin su ihtiyacının da karşılandığı görüldü. Hastalık veya zararlı bir bulguya rastlanmazken, mevsime uygun olmayan piçlerin alınması, ağaçlarda yaralanmalara ve olası hastalıkların gelişmesine zemin hazırlayabileceği konusunda uyarı yapıldı.

Ayrıca, hem Antep fıstığı hem de zeytin ağaçlarının sürümünün, ağaçların taç izdüşümleri göz ardı edilerek yapıldığı tespit edildi. Konu hakkında çiftçilere gerekli bilgilendirmelerin yapıldığı belirtildi.


Yorum Gönder

0 Yorumlar